
Apulská kuchynská dielňa
12. – 15. JÚN
Festival VIVA ITALIA 2019 uvadza:
APULSKA KUCHYNA zo Salenta s Alessandra Ferramosca putovný kuchár
Som Alessandra, putujúca kuchárka zo Salenta … rozprávam o príbehoch, ktoré chutia, o magických miestach a starodávnych jedlách!
Som Alessandra Ferramosca, salentská putujúca kuchárka: varím, propagujem a organizujem podujatia, ktoré rozprávajú o mojej zemi, o jej výrobkoch a o jej dosiaľ neznámych miestach. V roku 2014 som vytvorila MyCoolKitchen, koncept novo interpretovanej salentskej kuchyne, ktorý kladie dôraz na starodávne, takmer zabudnuté jedlá, ale v modernom poňatí a v súlade s novými gastronomickými štylistickými trendmi.
V mojich jedlách má každý produkt svoju identitu a musí mu byť „umožnené“ vzniknúť vytvorením takej kulinárskej kombinácie, ktorá je schopná u hosťa zanechať spomienku na novú skúsenosť.
Spolupracujem so salentskými podnikateľskými subjektmi, zúčastňujem sa a/alebo organizujem podujatia, na ktorých sa inšpirujeme územnou tematikou, aby sme vytvorili spojenie medzi jedlom a kultúrou, ale predovšetkým aby sme vytvárali nové „chuťové“ skúsenosti, ako napríklad na podujatiach „streed food“, pri ktorej som premenila klasickú frisellu* na vyprážaný karbonátok v kornútku, aby som ukázala všestrannosť výrobku, zachovajúc zároveň tradičný charakter.
Spolupracujem s ubytovacími zariadeniami (reštaurácie, b&b a historické ubytovanie v Taliansku) pre zorganizovanie a realizáciu večerí a tematických podujatí na tému „Salento“.
V roku 2016 som vstúpila do Akadémie Accademia dei Volenterosi, asociácie na teritoriálnu podporu a spolu s Giusi Portaluri obnovujeme starobylé tradície, tak gastronomické, ako aj remeselné, prostredníctvom projektov financovaných regiónom Apúlia, organizujeme podujatia „odstránenia turistickej sezónnosti“, vzdelávacie tour, gastronomické dielne a cooking show, remeselné trhy, prehliadky so sprievodcom a kultúrne stretnutia.
Moje služby:
- vypracovanie nových menu
- propagačné zavádzanie potravinových výrobkov, alebo doplnkov
- príprava gastronomických setov pre fotenie
- cooking show a gastronomické dielne pre veľtrhy, pre firemné a/alebo súkromné podujatia
- kulinárske tematické podujatia na tému Salento (vrátane služieb: food, beverage a príprava)
- organizovanie turistických trás vrátane degustácií
- trhy vína a jedla
*(vysv. Frisella je malý chlieb z tvrdej pšenice, upečený v peci, prekrojený horizontálne na polovicu a opečený)
12. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulianske jedlo: tria s cícerom
Trvanie laboratória: približne 2 hod.– cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie
13. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulian jedlo: capunti s čerstvými paradajkami a extra panenský olivový olej
Trvanie laboratória: približne 2 hod.– cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie
14. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulianske jedlo: orecchiette s paradajkovou omáčkou a bazalkou
Trvanie laboratória: približne 2 hod.– cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie
15. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulianske jedlo: capunti s čerstvými paradajkami a bazalkou
Trvanie laboratória: približne 2 hod. – cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie
Organizátor

Spoluorganizátor

Partnerské mestá


Partneri