Apulská kuchynská dielňa

12. – 15. JÚN

Festival VIVA ITALIA 2019 uvadza:

APULSKA KUCHYNA zo Salenta s Alessandra Ferramosca putovný kuchár

Som Alessandra, putujúca kuchárka zo Salenta … rozprávam o príbehoch, ktoré chutia, o magických miestach a starodávnych jedlách!

Som Alessandra Ferramosca, salentská putujúca kuchárka: varím, propagujem a organizujem podujatia, ktoré rozprávajú o mojej zemi, o jej výrobkoch a o jej dosiaľ neznámych miestach. V roku 2014 som vytvorila MyCoolKitchen, koncept novo interpretovanej salentskej kuchyne, ktorý kladie dôraz na starodávne, takmer zabudnuté jedlá, ale v modernom poňatí a v súlade s novými gastronomickými štylistickými trendmi.

V mojich jedlách má každý produkt svoju identitu a musí mu byť „umožnené“ vzniknúť vytvorením takej kulinárskej kombinácie, ktorá je schopná u hosťa zanechať spomienku na novú skúsenosť.

Spolupracujem so salentskými podnikateľskými subjektmi, zúčastňujem sa a/alebo organizujem podujatia, na ktorých sa inšpirujeme územnou tematikou, aby sme vytvorili spojenie medzi jedlom a kultúrou, ale predovšetkým aby sme vytvárali nové „chuťové“ skúsenosti, ako napríklad na podujatiach „streed food“, pri ktorej som premenila klasickú frisellu* na vyprážaný karbonátok v kornútku, aby som ukázala všestrannosť výrobku, zachovajúc zároveň tradičný charakter.
Spolupracujem s ubytovacími zariadeniami (reštaurácie, b&b a historické ubytovanie v Taliansku) pre zorganizovanie a realizáciu večerí a tematických podujatí na tému „Salento“.

V roku 2016 som vstúpila do Akadémie Accademia dei Volenterosi, asociácie na teritoriálnu podporu a spolu s Giusi Portaluri obnovujeme starobylé tradície, tak gastronomické, ako aj remeselné, prostredníctvom projektov financovaných regiónom Apúlia, organizujeme podujatia „odstránenia turistickej sezónnosti“, vzdelávacie tour, gastronomické dielne a cooking show, remeselné trhy, prehliadky so sprievodcom a kultúrne stretnutia.

Moje služby:

  • vypracovanie nových menu
  • propagačné zavádzanie potravinových výrobkov, alebo doplnkov
  • príprava gastronomických setov pre fotenie 
  • cooking show a gastronomické dielne pre veľtrhy, pre firemné a/alebo súkromné podujatia 
  • kulinárske tematické podujatia na tému Salento (vrátane služieb: food, beverage a príprava)
  • organizovanie turistických trás vrátane degustácií
  • trhy vína a jedla

*(vysv. Frisella je malý chlieb z tvrdej pšenice, upečený v peci, prekrojený horizontálne na polovicu a opečený)

12. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulianske jedlo: tria s cícerom
Trvanie laboratória: približne 2 hod.cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie

13. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulian jedlo: capunti s čerstvými paradajkami a extra panenský olivový olej
Trvanie laboratória: približne 2 hod.cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie

14. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulianske jedlo: orecchiette s paradajkovou omáčkou a bazalkou
Trvanie laboratória: približne 2 hod.cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie

15. júna – Varenie s Alessandra Ferramosca putovný kuchár z Apulii -Salento
14:30 / 16:30 max. 15 účastníkov
17:30 / 19: 30 max 15 účastníkov
Prakticky workshop Apulianskej cestoviny: budeme pripravovat orecchiette, maccheroncini, capunti a tria
Ochutnáme typické Apulianske jedlo: capunti s čerstvými paradajkami a bazalkou
Trvanie laboratória: približne 2 hod.cena € 20 na osobu (cena zahŕňa: praktický kurz a 1 ochutnávku)
pre info a rezervácie: www.vivaitalia.sk/kuchynskadielna alebo počas festivalu na info-point Viva Italia
Zabezpečíme Vám zásteru a potrebné vybavenie

Organizátor

Spoluorganizátor

Partnerské mestá

Partneri

Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním cookies. viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť